Login
+Follow
Login

Min farmors dröm

By Naturguiden I Norr on 2013.12.18 In livsfilosofi

Tänk känslan när något du drömt om länge plötsligt händer. Ibland får man det man önskar sig direkt. Ibland får man vänta lite längre. En del av det vi drömmer om kommer vi aldrig få uppleva, men mycket av det kan faktiskt bli möjligt, om vi bara vill.

Min farmor läste för många år sedan om Lapporten, den karaktäristiska u-dalen som präglar utsikten från Abisko. Sedan dess är det något som återkommit i tankar och drömmar. Men tillfället har inte funnits, så drömmen har fått vara just en dröm. Tills nu.

För en vecka sedan landade flyget i Kiruna och på eftermiddagen nådde mina efterlängtade besökare resans mål. Mörkret hade lagt sig över byn och snön föll sakta, fluffig vit och underbar. Men molnen skymde sikten mot Lapporten.

Nästa morgon har vädret gjort en tvärvändning; från -30 grader under helgen till +5 och regn. Snön krymper ihop, byn fylls av slask och Lapporten är fortsättningsvis dold bakom molnen. Vi slås inte ned av detta, utan åker ut på skotertur under dagen. Regn och rusk, men även skymtar av det storslagna runt omkring oss, det blir ett äventyr att minnas.

Nästa dag har temperaturen krupit tillbaks under nollan. Slasket förvandlas till is och molntäcket har höjt sig. Lapporten följer oss en bit längs vägen och jag vet att en dröm har gått i uppfyllelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

0 Responses to "Min farmors dröm"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login