Login
+Follow
Login

Tavelsjöleden, Umeå

By Naturguiden I Norr on 2013.11.06 In Vandring

Jag reser norrut, lämnar den vackra hösten och beger mig närmare vintern. I Umeå finns inte många löv kvar. Isen har börjat lägga sig på sjöarna och kylan biter i min kind. Jag är på vandringstur med goda vänner. Det är spännande att få upptäcka ett område som jag inte sett förut. Något nytt, helt utan förväntningar.

Dimman ligger tät när vi går upp mot toppen av berget. Ett mystiskt ljus bäddar in landskapet. Stigen leder oss genom gran- och tallskog, upp mot ett kargare område. Tallarna sjunker ihop, blir krokigare och krokigare. Mossan byts mot renlav direkt på klippan. Utsikten… är dock väldigt grå. Dimma.

Vi tänder en brasa, känner rökdoften och lyssnar till ljudet. Väntar på glöden. Grillar. Äter. Njuter. Det blir ett fint minne från Umeå.

TavelsjoledenEn spegel på tur längs Tavelsjöleden.

2 Responses to "Tavelsjöleden, Umeå"

  Comments (2)

 1. Björn wrote:

  Tavelsjöleden är faktiskt en relativt fin led i Umeåtrakten: Tallarna och mossan på Offerstensberget ger en hemtrevlig känsla. Eller utsikten från Tavelsjöberget (eller klättring från Vallberget). Man skulle inte kunnat tro att det ligger en stordjävla stad bredvid 🙂

 2. AnnaLena wrote:

  Backar drygt 30 år.. Grillkväll vid Tavelsjön med labbgänget.. Sjön verkar vara lika rofylld nu som då. Får lite nostalgivarning och längtar till Umeå..

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Login