Login
+Follow
Login

Whiteout på Nordkalottleden

By Naturguiden I Norr on 2014.04.22 In Turskidor

Vi möts i Abisko och siktar norrut, den här gången ska vi prova på Nordkalottleden. Vi får transport med bil till Tornehamn, därifrån åker vi skidor. 6 dagar turglädje i bra före och blandat väder. Men framförallt: Fin stämning med nära till skratt.

Långa dagsetapper, blandas med korta. Den längsta etappen är lång, riktigt lång. Och jag lär mig återigen att aldrig ”ropa hej” förrän man är framme… ”10 km nedförsbacke, vad kan gå fel?”

Mycket”, blir svaret.

Trötta ben, trött hjärna och plötsligt står vi där, mitt i det vita. Det som skulle vara skönt och vackert, blir plötsligt respektingivande och lite läskigt, var är den där bäckravinen nu igen? Går vi tillräckligt långt österut? Hur brant är backen? Alla referenser suddas ut…

Men kompassen och kartan gör sitt jobb, GPS:en bekräftar riktigheten. Och vi går sakta mot målet. Mörkret lägger sig och vi orienterar efter lamporna där på andra sidan ravinen, dammen och sjön… En sista chokladbit innan uppförsbacken. 21:30 kliver vi in i stugan.

Maten smakar fantastiskt och sömnen kommer snart, jag hinner bara undra: Kommer jag någonsin att lära mig att inte alltid vara så positiv och ta ut segern innan man är framme? Men nästa fråga är, vill jag det? En positiv grundinställning tror jag är nyckeln till att komma ut och att uppleva. Och mitt i tröttheten, så njuter jag av att vara precis här och nu.

P1130914

0 Responses to "Whiteout på Nordkalottleden"
Related posts
Related post from other blogs

   Comments (0)

   Leave a comment

   E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
   *
   *

  Login